L'EXEMPLE DELS POLÍTICS

martes, 13 de marzo de 2007

LA VANGUARDIA
El lector opina - 13/03/2007

J. F. ESTORACH I CARLES
L´Aldea

Aquesta carta té com a motiu principal l´espectacle que vam veure al Senat, on un grup de representants del poble no deixava parlar el president del Govern, proferint sorolls i crits més adients en persones sense educació que en senadors d´un Estat europeu modern.

Sóc mestre des de fa 29 anys i des del meu lloc de treball sovint ens hem qüestionat la capacitat d´algunes persones per dissenyar la política educativa del país i la conveniència de carregar l´escola d´obligacions de l´entorn familiar i social. I sempre hem arribat a la mateixa conclusió: els despatxos estan plens de gent que no coneix els problemes dels ciutadans.

Però allò que més m´ha indignat és veure com aquells que han de conduir i donar exemple de democràcia es comporten com uns brètols. Amb quina autoritat moral ens envien directrius a principi de curs que tinguin el "donar opinions raonades" o "respectar les idees de l´altre" com a eix fonamental d´educació en la convivència si ells no ho practiquen? Si només van a destruir l´opositor. Que tinguin més decència, que es guanyin el sou que els paguem els contribuents i que donin un bon exemple. I si són incapaços de respectar-se, que pleguin i que s´apuntin a classes d´urbanitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario