REBAIXES EN IMPOSTOS I SERVEIS PER A LES 400.000 FAMÍLIES MONOPARENTALS

viernes, 13 de febrero de 2009

20MINUTOS.ES

R.B.. 12.02.2009

El nou carnet de descomptes es crearà a la primavera.

Beneficiarà els pares solters, vidus, separats o divorciats que tinguin nens a càrrec.Les famílies monoparentals tindran els mateixos drets a descomptes que les nombroses a Catalunya. El nou carnet que els permetrà aconseguir aquests avantatges en impostos i en serveis es posarà en marxa els pròxims mesos d'abril o maig, quan està previst que el Govern l'aprovi per decret.

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, va explicar ahir que la seva tramitació està molt avançada, tot i que ja va amb retard. Aquest nou títol no només serà pioner a Espanya i, també, a tot l'àmbit dels països del sud d'Europa, segons va destacar Porta.

El nou carnet donarà dret a les famílies monoparentals a obtenir descomptes, per exemple, en el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) o els permetrà tenir més puntuació a l'hora d'optar a una plaça escolar en relació amb la resta de famílies.

El decret que està enllestint la Generalitat reconeixerà a les famílies monoparentals com una realitat i establirà que aquest carnet el podran obtenir pares/mares solters, vidus o vídues i divorciats o separats amb nens que no percebin cap pensió complementària i amb un nivell baix de renda. A banda, es crearà un registre de famílies monoparentals, que actualment ja són més de 400.000.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 

MENSAJE DE PUMJ


TU ERES UNA PIEZA IMPORTANTE EN ESTE MUNDO,TU GRANITO DE ARENA ES IMPRESCINDIBLE. PARTICIPA, CORRE LA VOZ, ENVIA, EXPLICA, APORTA TODO LO QUE CONSIDERES OPORTUNO. CUANTA MAS PERSONAS NOS IMPLIQUEMOS MAS AVANZAREMOS HACIA UN MUNDO JUSTO. GRACIAS Y UN ABRAZO.

Google+ Followers