REBAIXES EN IMPOSTOS I SERVEIS PER A LES 400.000 FAMÍLIES MONOPARENTALS

viernes, 13 de febrero de 2009

20MINUTOS.ES

R.B.. 12.02.2009

El nou carnet de descomptes es crearà a la primavera.

Beneficiarà els pares solters, vidus, separats o divorciats que tinguin nens a càrrec.Les famílies monoparentals tindran els mateixos drets a descomptes que les nombroses a Catalunya. El nou carnet que els permetrà aconseguir aquests avantatges en impostos i en serveis es posarà en marxa els pròxims mesos d'abril o maig, quan està previst que el Govern l'aprovi per decret.

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, va explicar ahir que la seva tramitació està molt avançada, tot i que ja va amb retard. Aquest nou títol no només serà pioner a Espanya i, també, a tot l'àmbit dels països del sud d'Europa, segons va destacar Porta.

El nou carnet donarà dret a les famílies monoparentals a obtenir descomptes, per exemple, en el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) o els permetrà tenir més puntuació a l'hora d'optar a una plaça escolar en relació amb la resta de famílies.

El decret que està enllestint la Generalitat reconeixerà a les famílies monoparentals com una realitat i establirà que aquest carnet el podran obtenir pares/mares solters, vidus o vídues i divorciats o separats amb nens que no percebin cap pensió complementària i amb un nivell baix de renda. A banda, es crearà un registre de famílies monoparentals, que actualment ja són més de 400.000.

No hay comentarios:

Publicar un comentario