DR. MOISÈS BROGGI: CIÈNCIA ÈTICA

jueves, 10 de marzo de 2011

Sense ficció ens acosta a la figura de l’extraordinari doctor Moisès Broggi, Creu de Sant Jordi l’any 1981, guardonat per la Generalitat de Catalunya el 2008 amb la medalla d’Or i el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística en reconeixement a “la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". Més enllà dels premis, el documental aprofundeix justament en aquesta dimensió ètica, que ha anat construint i acumulant al llarg dels més de cent anys de la seva vida.

A través d’un recorregut autobiogràfic, el documental retrata l’ànima del Doctor Moisès Broggi, cirurgià i científic que anteposa la bondat a la intel•ligència, els valors ètics a la raó. Per a ell, la ment és un instrument per aconseguir els valors de pau i harmonia que busca l’ésser humà, i la ciència un instrument meravellós tan sols si és guiada per l’ètica.

La intenció del documental és desvetllar la dimensió ètica que el Dr. Moisès Broggi ha anat construint i acumulant al llarg de la seva vida.

Una dimensió que en definitiva constitueix el seu veritable llegat cap a nosaltres, més enllà dels reconeixements oficials, i el seu tarannà com a figura pública.

L'envergadura del personatge i la seva fascinant peripècia vital marquen definitivament el dispositiu narratiu del projecte, que no deixa de ser una biografia explicada de manera cronològica.

Un documental de Marta Batlle i Segura

No hay comentarios:

Publicar un comentario